Startershypotheek
Een goed hypotheekadvies voor jou als starter betekent meer dan alleen een berekening met je (verwachtte) inkomen en jouw mogelijke studieschuld, we kijken ook naar je huidige levensstijl en toekomstige levensfasen. We geven je helder en duidelijk advies.
Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.
Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!
Hypotheekadvies voor starters
Wil je weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Log in vanaf je eigen computer voor een online, vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op basis van jouw wensen en situatie kijken we samen, via een gedeeld scherm, naar de vragen hiernaast.
Zodra je een bod hebt gedaan op een woning is de keuze aan jou of je ook het afsluiten van de hypotheek door ons wilt laten uitvoeren.
Veel voorkomende vragen bij starters
- Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
- Welke hypotheekvorm past bij mijn situatie?
- Welke hypotheekrente kies ik?
- Wat worden mijn maandlasten bij een hypotheek?
- Wat zijn mogelijke vervolgstappen?
Veelgestelde vragen over de startershypotheek
Allereerst adviseren we je om contact op te nemen met jouw hypotheekadviseur om te kijken wat de maximale hypotheek is, die jij kunt verkrijgen met jouw huidige inkomen. Daarbij kan de adviseur jou ook advies geven over de betaalbaarheid van de woonlast. Bij een hypotheek hoort immers ook een maandelijkse betaling en deze moet passen binnen jouw budget. Een hypotheekadviseur kan daarnaast voor jou in kaart brengen wat alle eenmalige kosten zijn en daarmee wordt er een prijsklasse bepaald waarin jij kan gaan zoeken naar een woning. Als je een ideale woning hebt gevonden, dan kun je een bod op deze woning uitbrengen. Op het moment dat jouw bod geaccepteerd wordt, dan neem je contact op met de hypotheekadviseur om de hypotheek aan te gaan vragen.
De overheid heeft voor starters sinds januari een startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting in het leven geroepen. Hierdoor betalen starters onder de 35 jaar voor woningen met een koopsom lager dan 400.000 geen overdrachtsbelasting. Deze overdrachtsbelasting is normaliter 2% van de koopsom van de woning. Hierdoor hoeven starters minder eigen geld in te brengen.
Een andere speciale regeling is de SVN startershypotheek.
Hiermee kunnen starters net een beetje extra lenen, waardoor zij toch een eerste woning kunnen aankopen. Een starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek die je kunt verkrijgen op basis van jouw inkomen.
Er zijn verschillende hypotheken. Denk aan aflossingsvrij, Annuïteiten en een Lineaire hypotheek voor starters. En ook bank, spaar, leven hypotheken voor mensen die deze reeds al hebben.
Dit is volledig afhankelijk van de wensen die je hebt en dat is dus van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld zo laag mogelijke maandlasten? Wil je de hypotheek volledig af betalen? Vind je fiscaal voordeel belangrijk? Wil je verstrekking van de maximale hypotheek? Of zou je in de eerste jaren van de hypotheek meer willen betalen en later minder? We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken en zo te kijken welke hypotheek het beste bij jou past.
Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Voor welke hypotheekvorm kies je? Welke keuze van een rentevaste periode maak je? Hoeveel leen je in relatie tot de marktwaarde van de woning? Ook is het van belang of je kiest voor een hypotheek met NHG, of je extra wenst af te lossen en wanneer de overdrachtsdatum is. Heb je bijvoorbeeld al een betaalrekening bij een specifieke bank? Ook daar kijken we naar. We adviseren je om contact op te nemen met een financieel adviseur om al jouw wensen te bespreken, zodat wij kunnen kijken welke geldverstrekker het beste bij jou past.
De afsluitkosten van een startershypotheek bedragen zo’n €750,-. De borgtocht provisie NHG is 0,7% over de hoofdsom van de starterslening. De hoofdsom van de starterslening is per gemeente en individu afhankelijk.
Interessante artikelen voor jou als starter
- Wanneer bezoek ik als starter een financieel adviseur?
- Hoeveel kan ik lenen als starter?
- Welke hypotheekvorm kies ik als starter?
- Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?
- Wat is een annuïteitenhypotheek?
- Wat is een lineaire hypotheek?
- Wanneer komt de koop tot stand?
- Wanneer ben ik in onderhandeling?
Onze specialisten begeleiden je bij elke stap
Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!
Jouw eerste woning gevonden? Gefeliciteerd!
Regel op tijd je nieuwe verzekeringen.
Verzekeringen bekijken