Hypotheek afsluiten
Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. Heb je al een lopende hypotheek of wordt dit jouw eerste hypotheek? Wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen en wat zijn de bijbehorende maandlasten? Heb je eigen geld en zo ja, wil je daar gebruik van maken of juist niet? Omdat er zo veel bij komt kijken is het prettig dat je kunt vertrouwen op de expertise van onze adviseur. Wij geven onafhankelijk advies op maat en beantwoorden al jouw vragen, zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en vol vertrouwen een hypotheek afsluiten.
Gewoon vanaf je eigen bank start je samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt je in reistijd en je kan elk moment inloggen. Je adviseur deelt zijn scherm, zodat je dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef je voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.
Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!
De eerste afspraak is voor onze rekening
We vinden de beste voorwaarden voor jouw situatie
Je bent altijd zeker van een verantwoord advies
Vol vertrouwen een hypotheek afsluiten
De financiering is een belangrijk onderdeel voor de aankoop van een woning. De hoogte van jouw hypotheek bepaalt wat jouw mogelijkheden op de woningmarkt zijn en wat je straks maandelijks moet betalen. Onze hypotheekadviseurs kijken niet alleen naar wat jouw mogelijkheden zijn maar adviseren je ook in jouw keuzes. Een hypotheek moet betaalbaar blijven, niet alleen nu maar ook in de toekomst. En wat als je opeens arbeidsongeschikt raakt of jouw inkomen (gedeeltelijk) verliest? Ook op dit soort vragen geefft de adviseur antwoord. Zo blijf jij financieel weerbaar, in elke fase van jouw leven.
Veelgestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek
Dit kan binnen een week geregeld zijn. Echter komt het voor dat documenten niet beschikbaar zijn of incompleet, waardoor het langer kan duren. In de meeste koopovereenkomsten zijn perioden opgenomen van 4 tot 6 weken om de hypotheek geregeld te hebben. Wij zorgen ervoor dat we binnen deze termijn de hypotheekaanvraag hebben afgewikkeld.
Wij regelen alles om de hypotheek binnen de gestelde termijn voor elkaar te krijgen. Wij kunnen alle banken adviseren en dat maakt Ooms een 'one-stop-shop': wij zijn jouw partner. Je bent geen extra kosten kwijt aan de bank, wij vragen de offertes aan en hebben de contacten met de notaris, taxateurs, verkopend makelaars en banken. Daarbij houden we je op de hoogte van het verloop van de hypotheekaanvraag en blijf je persoonlijk contact houden met de adviseur en onze back-office.
In beginsel kun je maximaal 100% van de taxatiewaarde van de woning financieren. Dit betekent dat je alle eenmalige kosten vanuit je eigen geld dient te betalen. Denk hierbij aan taxatiekosten, notariskosten, advies-bemiddelingskosten, overdrachtsbelasting, NHG borgtocht provisie, kosten bankgarantie en kosten aankoopmakelaar. De hoogte van dit bedrag staat op voorhand niet vast en is per individu afhankelijk. Daarnaast zie je in de huidige woningmarkt ook dat woningen verkocht worden boven de vraagprijs. Voor starters betekent dit dat als zij meer betalen voor de woning dan de taxatiewaarde, zij dit verschil ook uit eigen zak moeten betalen. Alle eenmalige kosten zijn ca. €6.000,- en kunnen verder oplopen.
Dit is mogelijk. Op het moment dat jij van jouw werkgever een werkgeversverklaring krijgt met een intentieverklaring op een vast contract, ziet de bank jouw inkomen als structureel en bestendig en zijn er geen gevolgen voor de hoogte van de verstrekking.
Ook op het moment dat je geen vast contract hebt en geen intentieverklaring krijgt, kun je gewoon een hypotheek afsluiten. Een geldverstrekker kijkt dan alleen wel naar het gemiddelde inkomen uit de afgelopen drie kalenderjaren. Dit inkomen is vaak lager, waardoor de maximale verstrekking lager uitvalt.
Dat is afhankelijk van het soort uitkering dat je ontvangt. Voor een geldverstrekker is de belangrijkste voorwaarde dat de uitkering structureel en vaststaand van aard is. Dit betekent dat als je een WW-uitkering ontvangt, er geen mogelijkheden zijn. Deze uitkering stopt namelijk na een bepaalde tijd. Belangrijke ‘’vaststaande’’ uitkeringen zijn de IVA uitkering (voor blijvend arbeidsongeschikten) of uitkeringen voor nabestaanden.
Tevreden opdrachtgevers, daar worden wij blij van!
Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?
Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je eventueel overwaarde hebt waar je van kunt profiteren!
Nu aanvragen